ax + b | ||
Dziedzina funkcji f(x)= | ||
x + c |
ax + b | ||
c) zbadaj liczbe rozwiazan rownania | | | ze wzgledu na wartosc parametru m, m∊ | |
x + c |
ax+b | ||
dlatego po tej wiadomosci nasza funkcja wyglada tak: f(x) = | ||
x+1 |
1 | ||
2) miejscem zerowym jest − | zatem | |
2 |
1 | ||
f(x) = 0 −−> ax+b = 0 −−> − | a + b = 0 −−> a = 2b | |
2 |
2bx+b | ||
uwzgledniajac wiadomosc (2) i (1) funkcja wyglada tak: f(x) = | ||
x+1 |
2b(−1/2) + b | ||
− 8 = | ||
−1/2+1 |
−b + b | ||
− 8 = | ||
1/2 |
1 | ||
Zadanie jest sprzeczne. Informacja że − | jest miejscem zerowym funkcji oznacza, że | |
2 |
1 | ||
Zaś informacja że punkt A(−0,5 ; −8), czyli inaczej A(− | , −8) należy do jej wykresu | |
2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |