ASAD: |z| =1
Przez części taką całkę?
19 maj 19:52
' Leszek: To jest funkcja zespolona zmiennej zespolonej , calkuje sie inaczej niz calki z funkcji
rzeczywistej , popatrz do podrecznika lub wikipedii pod takim tytulem .
19 maj 20:18
ASAD: to w miejsce z =x+iy?
19 maj 20:47
' Leszek: Nie , poczytaj dobrze , sprobuj podstawienie cos z → ejz ......
19 maj 20:51
19 maj 21:08
ASAD: ?
19 maj 21:51
karty do gry: Wzór Całkowy Cauchego.
19 maj 22:16
piotr: ∮
C f(z) dz = 2π i ∑
k=1n[Res f(x); z = z
k]
| | cos z | | cos z | |
∮|z|=1 |
| dz = 2π i Res |
| |z=0 = 2πi (−1/2) = −π i |
| | z3 | | z3 | |
19 maj 22:55
piotr: | | cos z | | 1 | | d2 | | cos z | |
Res |
| |z=0 = limz→0 |
| |
| [z3 |
| ] = −cos(0)/2 = −1/2 |
| | z3 | | 2! | | dz2 | | z3 | |
19 maj 22:59
'Leszek: Piotrze tam jest cos (2z), popraw wynik , metoda residuum jest wlasciwa ,
19 maj 23:04
piotr:
a więc całka będzie = −4π i
19 maj 23:23