matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Jak to rozwiązać ?
Ania:
Oblicz odległość między punktami A=(2,5) i B=(5,9)
19 maj 18:13
Adamm:
https://pl.wikipedia.org/wiki/Odleg%C5%82o%C5%9B%C4%87
19 maj 18:17
Adamm:
|AB|=
√
(2−5)
2
+(5−9)
2
19 maj 18:20
po prostu Michał:
19 maj 19:00