SESJA
Dariusswwe: SESJA...BŁAGAM O POMOC
1) Ln2*e3
2) (1−i)10
3) Znaleźć asymptoty funkcji y= 1/2 x + 1 + 1/2x słownie... jedna druga x plus jeden + jeden
przez dwa x
24 sty 21:02
Dariusswwe: pomoże ktoś

26 sty 19:12
jo: Napisz jakieś polecenia...i poprawnie zapisz wyrażenia.
26 sty 19:14
Paweł: w 2 to co masz wzory skroconego mnozenia

Napisz dobrze
26 sty 19:16
AS: Napisz porządnie tematy zadań i co z nimi zrobić!
Jasnowidzami nie jesteśmy
Z lewej strony okna masz podane recepty jak się pisze wyrażenia matematyczne.
Zad 3
y = f(x)
Równanie asymptoty: y = a*x + b
| | f(x) | |
gdzie a = lim(x→∞) |
| , b = lim(x→∞)(f(x) − a*x) |
| | x | |
| | f(x) | | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | |
a = lim(x→∞) |
| = lim(x→∞)( |
| + |
| + |
| ) = |
| + 0 + 0 = |
| |
| | x | | 2 | | x | | 2*x2 | | 2 | | 2 | |
| | x | | 1 | | 1 | |
b = lim(x→∞)(f(x) − a*x) = lim(x→∞)( |
| + 1 + |
| − |
| *x) |
| | 2 | | 2*x | | 2 | |
| | 1 | |
b = lim(x→∞)(1 + |
| ) = 1 + 0 = `1 |
| | 2*x | |
Równanie asymptoty
26 sty 19:27