π | π | |||
Rozwiąż równanie: sin2x*tgx=sinx, gdzie x∊<0, | ) U ( | , π> | ||
2 | 2 |
sinx | ||
2sinxcosx* | =sinx | |
cosx |
1 | ||
sinx(2cosx* | −1)=0 | |
cosx |
1 | ||
sinx=0 v sinx= | ||
2 |
π | 5π | |||
x=π+K v x= | +2Kπ v x= | +2Kπ K∊C | ||
6 | 6 |
π | 5π | |||
x∊{π, | , | } | ||
6 | 6 |
π | ||
x≠ | +kπ | |
2 |
π | 5π | |||
x=π+kπ v x= | +2kπ v x= | +2kπ | ||
6 | 6 |
π | 5π | |||
xE{π, | , | } | ||
6 | 6 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |