Zegar
zegarmistrz:
Ile czasu minie od od godz. 4:00 do chwili, gdy wskazówki się pokryją.
18 maj 07:07
powrócony z otchłani:
Wskazowki pokryja sie o jakiej godzinie 4:2X ... gdzie ten X to liczba pomiedzy 1 a 4 ... teraz
sie zastanow i odpowiedz sobie ile wynosic X musi
18 maj 08:43
zegarmistrz:
Jak bym wiedział, to bym nie wrzucał zadania.
Co oznacza Twoje X ?
18 maj 08:45
nocnaćma: Zegarek kosztuje 5 zl wiec sobie kup i zoobacz
18 maj 08:47
nocnaćma: Albo idz do zegarmistrza
18 maj 08:48
Id: nalezy rozwiązać równanie zegarmistrzowskie
cma idź już spać słońce świeci
18 maj 08:51
nocnaćma: Słońce świeci
Ptaszek śpiewa
A elewa krew .....

)
18 maj 08:53
zegarmistrz:
Widzę kolego,że nia bardzo masz pojęcie , jak sie zabrać za to zadanie.
18 maj 08:56
Id: to ty masz zerowe pojęcie kolego chyba masz zegarek elektroniczny ?
18 maj 09:01
zegarmistrz:
nocnaćma .... często prosisz na forum o pomoc i z tego co widziałem, nikt cię nie odsyłał
do korepetytora, albo do nauczyciela matematyki ,więc oszczędź sobie te płytkie dowcipy.
18 maj 09:01
zegarmistrz:
Następny "matematyk" ... wykaż się, a pleć głupoty.
18 maj 09:02
Id: r−nie ruchu wskazówek:
−godzinowej: α1(t) = ω1t + φ
− minutowej: α2(t) = ω2t
zastanów się teraz jakie są poszczególne parametry: ω1, ω2 i φ
a następnie rozwiąż warunek: α1 = α2
18 maj 09:04
Id: a jesli nie umiesz odpowiedzieć sobie na te pytania, to nam dupy nie zawracaj !
18 maj 09:05
zegarmistrz:
| | 360o | |
ω2 = |
| = 0,5o/min |
| | 720min | |
co to jest φ ?
18 maj 09:09
Id: źle
18 maj 09:11
Id: φ − faza poczatkowa przecież start był o 4 a nie w południe
18 maj 09:11
zegarmistrz:
No , odwrotnie.
18 maj 09:12
zegarmistrz:
6*t = 0,5*t + 120 ?
18 maj 09:13
nocnaćma: Id nie badz taki do przodu bo ci braknie z tylu .
Do czego sie wykazac ?
jesli masz godzine 4 to wskazowki sie pokryja od 4:21 do 4:24
Widzisz co oznacza X ?
18 maj 09:14
nocnaćma: Jeszcze mu rownanie rozniczkowe napisz .
18 maj 09:17
Id: idę, szkoda mi czasu na takich nieuków
18 maj 09:17
zegarmistrz:
Nie bardzo.
18 maj 09:18
zegarmistrz:
Nie denerwuj się Id , pytam tylko czy dobre jest równanie z 9:13 ?
18 maj 09:19
zegarmistrz:
@nocnaćma, a gdyby napisał równanie różniczkowe, to potrafiłbyś go rozwiązać ?
18 maj 09:22
powrócony z otchłani:
Tak. Dobrze napisales to rownanie
18 maj 10:36
nocnaćma: Niestety nie potrafilbym bym rozwiazac
Wiem ze takie rownania sa ale daleko mi jeszcze do tego
18 maj 11:36
zegarmistrz:
Nie ma problemu...jak dojdziesz do nich, chętnie Ci pomogę.
18 maj 11:38