matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Znajdz miejsca zerowe
lel:
Jakie są miejsca zerowe −x
3
*(x+3)
2
:(( x=0 v x=−3 ?
17 maj 21:48
Michał:
Tak
17 maj 21:57
Janek191:
Powinno być, np. f(x) = − x
3
*(x + 3)
2
f(x) = 0 ⇔ x = 0 lub x = − 3
18 maj 09:25