stosunek
iiiuiii: W trójkącie ABC, kąt C = 90, kąt BAC< 45 oraz AB = 7. Punkt P leży na AB tak że zachdzi
| | BP | |
zależność miedzy kątami APC= 2ACP oraz CP = 1. Oblicz |
| |
| | AP | |
17 maj 07:11
Janek191:

α = 45
o
I AB I = 7
Mamy
P
Δ = 0,25 *7
2 = 12.25
0,5*7*y = 12,25
y = 3,5
I PK I = z
Błędne dane . I CP I nie może równać się 1.
17 maj 08:14
Janek191:
Może I CP I = 4 ?
17 maj 08:14
Jerzy:
Zły rysunek
17 maj 08:20
powrócony z otchłani:
Janek czemu przyjales ze kat CAB = 45o skoro wyraznie pisze w tresci zadania ze jest on
mniejszy od tej wartosci
17 maj 08:37
iiuii: Janek191 czemu nie może być CP = 1
17 maj 11:16
Janek191:
Pomyłka zamiast < napisałem = i stąd dalsze zamieszanie. Przepraszam.
17 maj 12:19
iiuii: Czyli jak to rozwiazac?
17 maj 12:42
iiuii:
17 maj 18:10
iiuii: up
17 maj 22:41
iiuii:
18 maj 17:40
vip:
Skąd masz to zadanie?
18 maj 19:25
iiuii: Od nauczyciela
18 maj 21:15
mu:
|PC|=1
γ+2γ+α=180
α<45
o
135<3γ<180⇒45<γ<60
18 maj 23:55
iiuii: I jakie będzie tu rozwiazanie
19 maj 11:14