matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz granicę
majk:
Oblicz granicę:
√
x
−
√
2
+
√
x−2
lim x→2
√
x
2
− 4
16 maj 22:19
Janek191:
1
lim f(x) =
2
x→2
+
17 maj 12:30
Adamm:
to trzeba sobie rozbić
√
x
−
√
2
+
√
x−2
lim
x→2
=
√
x
2
−4
x−2
1
lim
x→2
+
=
√
x−2
√
x+2
(
√
x
+
√
2
)
√
x+2
1
1
1
lim
x→2
U{
√
x−2
}{
√
x+2
(
√
x
+
√
2
)+
= 0 +
=
√
x+2
2
2
17 maj 12:42