matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wutlumaczy ktos?
pawelfop:
Oblicz kat ostry rombu, ktorego bok ma dlugosc 6 ,a wysokosc 3
√
2
. mam pytanie skoro wzor na pole to p= a*h to skad p= a*h= a
2
sinα
16 maj 15:06
Adamm:
h
bo sinα=
z definicji
a
16 maj 15:08