Diagramy
nocnaćma: Podaj przyklady dwoch zbiorow A i B takich ze rownosc (A−B)UB=A jest dla nich
a) prawdziwa
b) falszywa
Naszkicuj odpowiednie diagramy
czy nalezy tez ta rownosc rozpisac ?
15 maj 23:59
Adamm: (A−B)∪B=A∪B
16 maj 00:03
nocnaćma: Tresc jest przepisana dokladnie .
Mam tylko w odpowiedzi tak
Prawdziwa dla B⊂A i nic wiecej
16 maj 00:06
Adamm: uprościłem ci tylko równanie...
16 maj 00:08
nocnaćma: (x∊A∧x∉B)∨x∊B⇔(x∊A∨x∊B)∧(x∊B∨x∉B)⇔x∊A∨x∊B
Tak bedzie ?
16 maj 00:16
nocnaćma: Musze zaczaic te zbiory bo to ponoc potrzebne bedzie do rachunku prawdopodobienstwa
16 maj 00:25
16 maj 00:30
nocnaćma: Mam to w swojej ksiazce . Ale oczywiscie dziekuje za linki .
Chcialbym bardziej to poznac na diagramach Vennea wiec jesli Mila gdzies masz linki to
poprosze
16 maj 00:38
nocnaćma:

Nastepne zadanie
Na diagramie zbiorow A B C zaznacz puste czesci w przypadku gdy spelniony jest zwiazek
a) AUB=C
b) (A∩B)∩C=∅
c)(A∩C)⊂B
d)(A∩B)U(B∩C)U(C∩A)=∅
16 maj 00:45
16 maj 00:49
nocnaćma: dzieki . Skorzystam
16 maj 00:54