Uprościć wyrażenie
Koszmarne wyrażenie: Uprościć wyrażenie
(a2 − b2 − c2 + 2bc) : [(a+b−c)/(a+b+c)]
15 maj 22:25
Adamm: −b2−c2+2bc=...
i dalej wzór y2−x2=(y−x)(y+x)
na pierwszy rzut oka może wydawać się trudne, ale jest łatwe
15 maj 22:27
Qulka:
(a2−(b−c)2) : [(a+b−c)/(a+b+c)]= (a−b+c)(a+b−c) : [(a+b−c)/(a+b+c)] =(a−b+c)(a+b+c)
15 maj 22:28
Eta:
a2−b2−c2+2bc=(a+b−c)(a−b+c)
i działaj....
15 maj 22:29
Eta:
No i po zabawie
Qulka podała wynik "na tacy"
15 maj 22:30
Qulka:
15 maj 22:31
Adamm: szampańska zabawa, jak na pogrzebie
15 maj 22:32
Eta:
Kogo "pogrzebałeś"?
15 maj 22:33
Koszmarne wyrażenie: Dzieki wielkie
15 maj 22:36
Adamm: jeszcze nikogo
może w przyszłości, wątpię
nie planuję pracować w zakładzie
15 maj 22:37
Eta:
15 maj 22:37