matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
macierz
WKZ:
W równaniu macierzowym wyznaczyć macierz X
15 maj 21:01
kochanus_niepospolitus:
A
−1
= B ⇔ A = B
−1
Więc: 2X = [ −3 −1]
−1
− [ −2 1] [ 4 1] [ 1 2] I liczysz
15 maj 23:17