Kryterium ilorazowe
fasolus: Zbadać zbieżność za pomocą kryterium ilorazowego;
∞
n=1
15 maj 20:56
15 maj 20:58
fasolus: Ale to ma być z kryterium ilorazowego a nie porównawczego
15 maj 21:11
Adamm: .
15 maj 21:12
jc: A czym jest kryterium ilorazowe?
15 maj 21:15
Adamm: kryterium ilorazowe to kryterium porównawcze w postaci granicznej
15 maj 21:21
jc: Adamm, to oczywiście było pytanie do fasolusa.
15 maj 21:25
fasolus: | | sinπ/n | | sinπ/n2 | |
wyszla mi granica lim( |
| )*( |
| )−1= 0*0=0 |
| | π/n | | π/n2 | |
n−>
∞
15 maj 22:18
15 maj 22:19
fasolus: Już douczony. Dzięki
15 maj 22:35