matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
podaj wzor ogony ciagu
ana :
podaj wzor ogolny ciągu geometrycznego o ilorazie −3 jezeli jego 4 wyraz ma wartość 9 ,Oblicz wartosc 7 wyrazu ciagu
15 maj 17:03
Eta:
a
4
=9 , q= −3 to a
7
=a
4
*q
3
= ..... a
n
=a
4
*q
n−4
=....
15 maj 18:27