funkcja liniowa
Lena: wyznacz wzór funkcji liniowej, której wykres jest równoległy do prostej y= −12 − 5 oraz
przechodzi przez punkt M=(6, −1)
CZY TO ROZWIAZANIE JEST PRAWIDLOWE
a= −12
−1= −12 * 6 + b
−1 = −3 + b
−1+3=b
b=2
14 maj 18:36
nocnaćma: Nie . prosta ta ma rownanie y=−1
14 maj 18:57
Lena: prosze o powazne odpowiedzi...
14 maj 19:02
Eta:
Dobrze pod warunkiem,że ( sprawdź co napisałaś!
| 1 | |
prosta k ma równanie: y=− |
| x−5 |
| 2 | |
| 1 | |
to równoległa ma równanie : y= − |
| x+b i b=2 |
| 2 | |
14 maj 19:03
Lena: o tak małe przeoczenie
![emotka](emots/1/wesoly.gif)
Dziekuje bardzo !
14 maj 19:09
nocnaćma: Prawie robi duza roznice
![emotka](emots/1/wesoly.gif)
)
14 maj 19:11
Eta:
Od poprawnego zapisu zależy poprawna odpowiedź
nocnaćma dobrze Ci podała odpowiedź do Twojego ( błędnego) zapisu
14 maj 19:11