Całki oznaczone
Michał: Obliczyć całkę
3
| | 23 | | 23 | |
∫ |4−x2|dx ... = |
| mi wychodzi 3....skąd |
| ? |
| | 3 | | 3 | |
0
14 maj 14:24
Michał:
14 maj 14:42
Michał: ?
14 maj 14:54
mat: =∫
02(4−x
2)dx +∫
23 (x2
−4)dx
| | x3 | | x3 | |
=4x− |
| |02 + |
| −4x|23 |
| | 3 | | 3 | |
| | 23 | | 33 | | 23 | |
=4*2− |
| + |
| −4*3 −( |
| −4*2) |
| | 3 | | 3 | | 3 | |
14 maj 14:59
Michał: Dziękuję...już wiem gdzie błąd...
14 maj 15:22
piotr: ∫03 |4−x2| dx = ∫02 4−x2 dx + ∫23 x2−4 dx =16/3+7/3
14 maj 15:24