β | α | |||
β=180−α, | =90− | |||
2 | 2 |
p | a | ||
=6= | |||
sinα | sin(90−α2) |
α | ||
p=6*sinα, a=6*cos | ||
2 |
q | |
=2*4 | |
sin(180−α) |
q | |
=8 | |
sinα |
1 | 1 | |||
( | p)2+( | q)2=a2 ⇔(3sinα)2+(4sinα)2=a2 | ||
2 | 2 |
α | ||
9sin2α+16sin2α=(6cos | )2 ⇔25sin2α=36 cos2(α/2) | |
2 |
α | α | α | ||||
25*(2sin | *cos | )2=36 cos2 | ||||
2 | 2 | 2 |
α | ||
100sin2 | =36 | |
2 |
α | 36 | 9 | ||||
sin2 | = | = | ||||
2 | 100 | 25 |
α | 4 | |||
cos | = | |||
2 | 5 |
4 | 24 | |||
a=6* | ⇔a= | |||
5 | 5 |
α | α | 3 | 4 | 24 | ||||||
2*sin | *cos | =2* | * | = | =sinα | |||||
2 | 2 | 5 | 5 | 25 |
24 | 24 | |||
P▱=( | )2* | =.. | ||
5 | 25 |
a | a | a | a | |||||
sinβ=cosα= | = | i sinα= | = | |||||
2r | 6 | 2R | 8 |
a2 | a2 | |||
cos2α= | i sin2α= | |||
36 | 64 |
a2 | a2 | 36*64 | 48 | |||||
to | + | =1 ⇒ a2= | ⇒ a= | |||||
36 | 64 | 100 | 10 |
a | a | |||
P=a2*sin2α= a2*2* | * | = ............ | ||
6 | 8 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |