fefre
colinfire: Oblicz współczynniki an,bn,fn (Szereg Fouriera)
f(t)=2i+4cos(tπ)+8eitπ−(2−4i)e−itπ
niby znam całki na te współczynniki ale ta funkcja wygląda tak że nie mam pojęcia jak to
policzyć
13 maj 17:46
colinfire: ref
14 maj 21:15
colinfire: ref
27 maj 14:07
kochanus_niepospolitus:
e
−itπ = ...

proszę zamienić
27 maj 14:16
zombi: podpowiedź, reiφ = r(cos(φ)+isin(φ))
27 maj 14:18
27 maj 14:30
kochanus_niepospolitus:
dlaczego z −(2−4i)e
−itπ powstało
−2e
+itπ − 4ie
−itπ
27 maj 14:35
colinfire: no tak czyli ten pierwszy wykładnik bez minusa ale to i tak sie potem skroci tylko nie z tym
27 maj 14:41