Prawdopodobieństwo
Esgath: Pracownik A wykonuje 30% wszystkich zamówień , B 40%, C 30%. A popełnia błędy 1 raz na 100, B
popełnia błędy 5 razy na 100, a C popełnia błąd 3 razy na 100.Jakie jest prawdopodobieństwo,
że popełniony błąd w zamówieniu został zrobiony przez pracownika A.
11 maj 21:25
Pytający:
A − został popełniony błąd przez pracownika A
B − został popełniony błąd
| | P(A∩B) | | 0,3*0,01 | | 3 | |
P(A|B)= |
| = |
| = |
| |
| | P(B) | | 0,3*0,01+0,4*0,05+0,3*0,03 | | 32 | |
11 maj 21:30
Esgath: Dziękuję teraz widzę że P(B) mogłem z drzewka po prostu.
11 maj 21:45