23π | 35π | √3+1 | √3−1 | |||||
Liczba cos | +sin | jest równa: | czy | |||||
6 | 6 | 2 | 2 |
23π | π | 35π | ||||
cos | +cos( | − | ) | |||
6 | 2 | 6 |
23π | 38π | 23π | 38π | |||||
2cos | + | cos | − | |||||
12 | 12 | 12 | 12 |
61π | 15π | |||
2cos | cos− | |||
12 | 12 |
23π | π | |||
cos | =cos(4π− | )=cos(−π/6)=cos(π/6) | ||
6 | 6 |
35π | ||
sin | =sin(6π−π/6)=sin(−π/6)=−sin(π/6) | |
6 |
23π | ||
Zastosuj wzory redukcyjne : cos | = cos ( 4π − π/6) = cos(π/6) = √3/2 | |
6 |
35π | ||
sin | = sin ( 6π − π/6) = − sin (π/6) = −1/2 | |
6 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |