Obliczyć pole części powierzchni
Beorn: Obliczyć pole części powierzchni z = x2+y2 leżącej między płaszczyznami z = 1 i z = 4.
Sporządzić rysunek.
11 maj 17:13
Beorn:
11 maj 17:14
Beorn:
11 maj 17:15
Beorn: ∫dy∫dx D:2≤y≤1 √1−x2≤ x≤−√1−x2
11 maj 17:17
Beorn: dobrze to zrobilem?
11 maj 17:17
Adamm: 2≤y≤1
11 maj 17:20
Beorn: w sumie to D: 1≤x≤2 −√1−x2≤y≤√1−x2
11 maj 17:20
Adamm: tak się pola danej powierzchni nie liczy
wróć jak się dowiesz jak się liczy pole powierzchni
11 maj 17:23
Beorn: poczytałem sobie o tym ale widziałem chyba prostsze przykłady
stosując się do wzoru powinienem to zapisać ∫∫4−1 po D zmienionym na biegunowe?
11 maj 17:51
Adamm: oj nie
∫∫D√4x2+4y2+1dA
11 maj 18:02
Adamm: przeczytaj co tam jest napisane jeszcze raz
11 maj 18:05
Beorn: to jest wzor na pole plata?
11 maj 18:05
11 maj 21:30
Adamm: tak
11 maj 23:30