Red: sh(−2+j)
podstawiłem i wychodzę na coś takiego
| cos1(e−2 +e2 +jsin1 (e−2 +e2) | |
| = cos1sh2 +jsin1ch2) |
| 2 | |
a w zeszycie mam wynik cos1sh(−2) +j sin1 ch(−2) = no i w tedy tu z parzystości = −cos1sh2
+jsin1ch2
Proszę o uzasadnienie dlaczego argument sh i ch jest −2
11 maj 15:03
Adamm: | | e−2+j−e2−j | | e−2*(cos1+jsin1)−e2(cos(−1)+jsin(−1)) | |
sh(−2+j)= |
| = |
| = |
| | 2 | | 2 | |
| | e−2*(cos1+jsin1)−e2(cos1−jsin1) | |
= |
| = |
| | 2 | |
| | [e−2−e2]*cos1 | | [e−2+e2]*sin1 | |
= |
| +j |
| |
| | 2 | | 2 | |
11 maj 15:11
Red: no tak to jest przed tym
ale wzór jest sh z a z = 2
11 maj 15:17
Adamm: ogarnij się chłopie, napisz co chcesz wiedzieć, jasno
11 maj 15:19
Red: no że to co Ty napisałeś w ostatniej linijce
jest zwinięte do wzoru cos1sh(−2) +j sin1 ch(−2) i dlaczego jest −2 a nie 2
11 maj 15:22
Adamm: ch(−2)=ch(2), tutaj nie mamy wielkiej logiki
| e−2+e2 | | e2+e−2 | |
| = |
| , to jest właśnie parzystość tej funkcji |
| 2 | | 2 | |
za to
| | e−2−e2 | | e2−e−2 | |
sh(−2)= |
| =− |
| =−sh(2) |
| | 2 | | 2 | |
nie do końca rozumiem o co ci chodzi, więc jeśli masz jakieś pytania, to proszę
11 maj 15:29
Red: Dobra, teraz już kminie
11 maj 15:55
Red: Dzięki
11 maj 15:55