.....
pipi: W ostrosłupie prawidłowym czworokątnym długość krawędzi podstawy jest równa 20, a
tangens kąta nachylenia krawędzi bocznej do płaszczyzny podstawy jest równy 1,5 √2 .
Oblicz pole powierzchni całkowitej i objętość tego ostrosłupa.
11 maj 10:11
Mila:
Rozwiązałaś już, czy pisać ?
11 maj 20:27
Eta:
pisać , rysować krok po kroku i podać odpowiedź
11 maj 20:29
Mila:
![rysunek](rys/132428.png)
1)
W ΔSOC:
H=1,5
√2*10
√2=30
3) W ΔSOE:
h
2=|OE|
2+H
2
h
2=10
2+30
2=1000
h=10
√10
| 1 | |
Pc=202+4* |
| *20*10√10=... |
| 2 | |
11 maj 21:48