Sporzadzic wykres dystrybuanty
Patryk: Witam,
Wie ktoś móże z Was jak zrobic to zadanie ?
Zmienna losowa X przyjmuje wartosci 1,2,3,4,5, każda z prawdopodobienstwem 1/5 czyli:
P(X=1)=P(X=2)=P(X=3)=P(X=4)=P(X=5)=1/5
Sporzadzic wykres dystrybuanty
10 maj 21:30
Pytający:
F(X)
10 maj 21:50
Pytający:
Wróć, źle narysowałem.
10 maj 21:51
Adamm: | | ⎧ | 0 dla X<1 | |
| | ⎜ | 1/5 dla X<2 | |
| | ⎜ | 2/5 dla X<3 | |
| F(t)= | ⎨ | 3/5 dla X<4 |
|
| | ⎜ | 4/5 dla X<5 | |
| | ⎩ | 1 dla X≥5 | |
10 maj 21:53
Patryk: Dzięki
10 maj 21:54
Pytający:
F(X)
Teraz dobrze.
10 maj 21:54