matematykaszkolna.pl
progi procentowe Agata: Czy to prawda, że w przyszłym roku mają wejść progi procentowe z rozszerzen? Tzn. do teraz nie bylo ,a od 2018 ma byc ze od 30%?
10 maj 18:23
ułamek i pierwiastki: no właśnie..
10 maj 18:26
Omikron: Chyba są takie plany, i dobrze. Ja jestem za tym, żeby żadne rozszerzenie nie było obowiązkowe, ale za to jak ktoś się decyduje to musi mieć 30%.
10 maj 18:29
Omikron: Były chyba jeszcze plany, żeby podwyższyć próg zdawania podstawy do 50% co też popieram, no ale to tylko plany, nie wiadomo co z nich będzie.
10 maj 18:31
ułamek i pierwiastki: wtedy by zdało może 40% ludzi podchodzących pod matury..emotka
10 maj 18:34
Omikron: Bardzo dobrze, nie każdy musi mieć maturę. Jeżeli ktoś nie potrafi dostać 50% z takiego banału jakim jest podstawowa matematyka czy też angielski, to naprawdę nie zasługuje na świadectwo.
10 maj 18:37
Kalep: a polski, czasem są trudne tematy rozprawek.
10 maj 18:55
Omikron: No ale 50% nie dostać?
10 maj 18:56
Kalep: Wole poświecić więcej czasu na matematykę bądź fizyke niż marnować czas nad polskim, czasem zależy tez od egzaminatora
10 maj 19:01
Omikron: Na polskim wystarczy znać kilka lektur, których streszczenia można przeczytać kilka dni przed maturą...
10 maj 19:06
Kalep: Pisemnym owszem, ale z ustnym to już nie przejdzie
10 maj 19:12
Omikron: Ustny polski to loteria, ale czy ktokolwiek go oblewa?
10 maj 19:19
Kalep: jak już powiedziałem to zależy od egzaminatora, dla jednego wystarczy ze się uśmiechniesz zaś drugi będzie drążył temat pytając ciebie o jakaś lekturę i pod wpływem stresu popełniasz błąd kardynalny i pa pa w sierpniu
10 maj 19:28
AiO: Czytalem ten wywiad z Pania minister i mowila tam o 40−50% zdawalnosci z matematyki rozszserzonej To najwyzej nie zdam .
10 maj 19:34
Adamm: AiO, myślę że ty akurat zdasz rozszerzenie nie jest trudne, ale trzeba być przygotowanym
10 maj 19:35
Koziołek: Ja bym powiedział, że podstawa, a rozszerzenie z matmy to dwa inne przedmioty. emotka
10 maj 19:37