matematykaszkolna.pl
pytanie Pusia : Mam pytanie do byłych maturzystów. Liczyłem sobie procenty z rozszerzenia tylko te zadania, które dokończyłam i wychodzi 60%. Z Waszego doświadczenia jak oceniają egzaminatorzy? Raczej za zaczętę zadanie dostawalo się jakieś punkty i sprawdzając wyniki mieliście więcej niż spodziewaliscie Cię się? Czy w druga stronę, za wszystko koszą?
10 maj 14:40
kochanus_niepospolitus: Egzaminatorzy sprawdzają według klucza. Jeżeli w kluczu jest podane, że 1pkt przysługuje za napisanie dziedziny i Ty ją napisałeś (nie robiąc nic więcej w zadaniu) to masz ten 1pkt
10 maj 15:03
Pusia: Rozumiem.. Szkoda. emotka
10 maj 18:34
Omikron: Zależy ile w tych zadaniach napisałeś, jeżeli częściowo je zrobiłeś to jakieś punkty za to będą.
10 maj 18:54
Pusia: Np w funkcji rozwiązałam warunek z tym 4x1 − 4x ..
10 maj 19:07
po prostu Michał: ja dostalem wiecej niz sie spodziewalem... w sensie , chyba raczej oceniaja na +
10 maj 19:09
Omikron: Było za to zadanie 5 punktów, to ja to widzę tak: − zapisanie warunków − 1pkt. − rozwiązanie warunku z Δ>0 − 1pkt. − rozwiązanie drugiego warunku (z podaną nierównością) − 2pkt. − zapisanie części wspólnej, czyli ostatecznej odpowiedzi − 1pkt.
10 maj 19:13