Jak wyznaczyc wyraz ogolny an ciagu geo.??
moniq: Jak wyznaczyc wyraz ogolny an ciagu geo.
![](emots/2/pytajnik.gif)
Np to zadanie ...dlaczego tak
![](emots/2/pytajnik.gif)
Z gory dzięki
9 maj 20:44
be: tutaj masz ładnie wytłumaczone :
9 maj 20:46
moniq: Ok juz wiem
9 maj 20:46
moniq: Nie no wychodzi mi inaczej niz w odp.
![emotka](emots/1/smutny.gif)
Mam cos takiego: −16*(1/2)
n−1 a w odpowiedziach
jest −1/2
n−5 co mmam źle
![](emots/2/pytajnik.gif)
![emotka](emots/1/smutny.gif)
z gory dzieki
9 maj 20:59
9 maj 21:00
Adamm: | 1 | | 1 | | 24 | |
− |
| =− |
| =− |
| =−16*U{1}{2n−1 |
| 2n−5 | | 2n−1*2−4 | | 2n−1 | |
9 maj 21:01
9 maj 21:02
moniq: | 1 | |
−16* |
| super dziena ![](emots/2/zeby.gif) |
| 2n−1 | |
9 maj 21:03
moniq: Ups tylko cz. teksowa sie liczy
9 maj 21:04