stożek
Asia: Wysokość stożka ma długość H. Miara kąta między wysokością a tworzącą wynosi 60 stopni. Oblicz
pole przekroju tego stożka płaszczyzną poprowadzoną przez dwie tworzące, wzajemnie
prostopadłe.
24 sty 16:12
Anna: pomogę
24 sty 16:14
Anna:
| | 1 | |
Dane: α= 600, H Pprz = ? Pprz = |
| *l2 |
| | 2 | |
| | 1 | | 1 | |
Pprz = |
| * (2H)2 = |
| * 4H2 = 2H2 |
| | 2 | | 2 | |
24 sty 16:26
Asia: nie rozumiem tego wzoru na pole przekroju
24 sty 16:40
Asia: nie rozumiem tego wzoru na pole przekroju
24 sty 16:41