Geometria Analitytczna
Dominik: Witam, mam dane dwa punkty A=(−2,2) oraz B=(4,4). Mam wyznaczyć równanie symetralnej tegoż
odcinka. Proszę o pomoc.
8 maj 20:47
AiO: 1.Wyznacz srodek odcinka AB
2. Wyznacz wspolczynnik kierunkowy prostej AB
3 Napisz rownanie prostej prostopadlej do prostej AB i przechodzacej przez srodek odcinka AB
Tyle .
8 maj 20:50
Dominik: No tak. Współczynnik kierunkowy. Głupi ja...
8 maj 20:52
AiO: Wiesz nie musisz pisac calego rownania prostej AB bo i tak tylko potrzebny CI jest jej
wspolczynnik kierunkowy
i zaleznosci a*a1=−1 masz wspolczynnik kierunkowy prostej prostopadlej
8 maj 20:54