Funkcja uwikłana
KRID: Funkcja uwikłana jest w równanie x
4+2x
2y+y
3+2
ułożyłem układ równań
x
4+2x
2y+y
3+2=0
4x
3+4xy=0
Z drugiego równania chciałem wyznaczyć x więc...
4x(x
2+y)=0 czyli... x=0 albo...
![](emots/2/pytajnik.gif)
?
Pomocy
8 maj 20:35
Adamm: popraw funkcję
8 maj 20:37
KRID: nie rozumiem
8 maj 20:43
Adamm: spójrz jeszcze raz na swój post 20:35
8 maj 20:45
KRID: patrze i nadal nie widzę a jutro mam kolokwium więc gdybyś mógł być bardziej precyzyjny byłbym
wdzięczny
8 maj 20:48
Adamm: pierwsze zdanie
Funkcja uwikłana jest w równanie x4+2x2y+y3+2
8 maj 20:49
KRID: dobra nie wiem nadal o co chodzi więc napisze zadanie tak jak było na kolokwium
"Wyznacz ekstrema lokalne funkcji uwikłanej w równanie x4+2x2y+y3+2=0"
8 maj 20:51
KRID: ktoś coś?
8 maj 20:58
KRID: .
8 maj 21:38