sin^x*sin^x=sin^2x czy 2sin^x ?
Dawid: sinx*sinx=sin2x czy 2sinx ?
Jak osiagnac sin2x, jak co trzeba wtedy dodac/pomnozyc, jakie sinusy?
8 maj 20:23
Dawid: tam powinno byc sinx razy sinx = sin2x czy 2sinx
8 maj 20:23
Adamm: sin2x*sin2x ?
sinx*sinx ?
8 maj 20:25
IIII: sin2x = (sinx)2= sinx * sinx
2sinx = sinx + sinx
8 maj 20:27
AiO: Dawid
Funkcje trygonometryczne musza posiadac argument
Przy zapisie sinx tak nie jest
8 maj 20:30
'Leszek: Czy chodzi o takie zapisy ?
sinnx * sinnx = sin2nx
8 maj 20:34