rysowanie wykresu
Beorn: muszę określić granice całkowanie mając wzory x=y
2 i x=2−y
2
Czy mogę rysować bezpośrednio z podanych wzorów zamieniając oś x i y tak jak wolphram mi
narysowal
https://www.wolframalpha.com/input/?i=x%3Dy%5E2
czy raczej powinienem to przekształcić do postaci y=
√x y=−
√x
8 maj 19:30
kochanus_niepospolitus:
oczywiście że możesz sobie narysować wykresy x=y2 i x=2−y2
8 maj 19:31
Beorn:
![rysunek](rys/132322.png)
no i czy wykres ten rysuje się jednocześnie nanosząc na układ wspórzędnych punkty z obu równań?
8 maj 19:32
Beorn: ta linia jakas pomylka
8 maj 19:33
kochanus_niepospolitus:
oczywiście że tak
8 maj 19:34