Oblicz granicę.
Bednar: an=4n−6*2n−100
8 maj 18:56
'Leszek: lim an = ∞, dla n→∞
8 maj 18:59
Bednar: Co wyciągnąć przed nawias? 2n czy 4n?
8 maj 19:00
AiO: 2n
8 maj 19:01
'Leszek: Oczywiscie 4n ,
8 maj 19:01
Eta:
"nogi wyciągnąć na tapczanie" i napisać wynik : g= +∞
8 maj 19:01
8 maj 19:04
'Leszek: Wowczas : 4n *( 1 − 0,5n − (100/4n ))
Ulamki w nawiasie daza do 0 .
8 maj 19:04
AiO: O)jjjj najwieksza potege wyciagamy . Przepraszam
8 maj 19:06
'Leszek: Sorry przy 0,5n powinno byc oczywiscie mnozenie przez 6 .
8 maj 19:06
Bednar: Dzięki bardzo
8 maj 19:07
Eta:
U mnie pod 6 ma być 2n
8 maj 19:08