OBWód
ania z tomkiem : Obwód rombu jest równy 244 cm, a krótsza przekątna ma długość 22 cm . Oblicz :
a) cosinus kąta między między krótszą przekątną a bokiem rombu
b) cotangens kąta między dłuższą przekątną rombu a bokiem rombu
24 sty 15:59
ania z tomkiem : Proszę o rozwiązanie z rysunkami
24 sty 16:04
ania z tomkiem: Ludzie pomocy
24 sty 16:40
ania z tomkiem: no proszę was

!
24 sty 18:20
ania z tomkiem :) : POMOCY nie mogę już POMOCY
24 sty 22:00
profesor: zule
24 sty 23:41
Anna: pomogę
24 sty 23:43
Anna:

Dane: ob = 244 cm, d
1 = 22 cm cosα, ctgβ = ?
4a = 244 ⇒
a = 61 cm
d
22 = 14400 ⇒
d2 = 120 cm
25 sty 00:02
pati: Cosα=61/11
13 mar 13:02
pati: Tfu cosα =11/61
13 mar 13:03