a1*a2*...*an−1*S1 | ||
Sn= | ||
b2*b3*...*bn |
1 | ||
Tn= | (To*b1*S1+∑(k=1 do n) Sk*ck) | |
Sn*an |
3S1 | ||
Sn= | ||
(n+2)! |
(n+2)! | 9 | 3n | ||||
Tn= | (3S1 + ∑(k=1 do n) | *S1)=(n+2)! (1+ | ) | |||
3S1 | (k+1)(k+2) | 2n+4 |
S1 | 6S1 | |||
Sn= | = | |||
4*5*...*(n+2) | (n+2)! |
(n+2)! | 18S1 | 1 | 3n | |||||
Tn= | (3S1+∑(k=1 do n)( | ))=(n+2)!( | + | )= | ||||
6S1 | (k+1)(k+2) | 2 | 2(n+2) |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |