matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wartość bezwzględna
Maryla27:
f(x) = 2x+4 Rozwiąż równanie |f(2x)| = 4
7 maj 22:05
'Leszek:
f(2x) = 4x + 4 | f(2x) | = 4 ⇔ | 4x + 4 | = 4 ⇔ | x + 1 | = 1 i dokoncz
7 maj 22:09
Maryla27:
Bardzo dziękuję x=0 v x=−2
7 maj 22:14