tożsamość trygo
Jan: Udowodnij tożsamość trygonometryczną :
sinx 1 + cosx = 1 − cosx sinx
Moge takie coś zrobić na krzyż?
sin2 x = 1−cos2 x
sin2 x = sin2 x
L=P
7 maj 17:18
mat: tak
7 maj 17:21
AiO: Jesli chodzi o samo przeksztalcenie to tez bym tak zrobil ale ten zapis na koncu to nie bardzo
Przeciez nie dochodziles od strony lewej do prawej (czy odwrotnie )
7 maj 17:24
AiO: Mozesz tez skorzytac z zaleznosci
7 maj 17:26
mat: bez przesady

,nie ma co kombinować bardziej
7 maj 17:30
'Leszek: Ale koniecznie trzeba napisac zalozenia ,dziedzine dla x .!
7 maj 19:16
mat: Założenia powinny być już w poleceniu: udowodnij, że dla x∊.... zachodzi .....
7 maj 19:40
mat: bo w dowodzie nie wykonujesz dodatkowych ,,byc moze niedozwolonych" przejsc, prócz tymi, ktore
wymusza zadanie
7 maj 19:41