matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Prawdopodobieństwo
plkku:
Rzucamy 3 razy monetą. Jakie jest prawdopodobieństwo uzyskania orła w dokładnie 2 rzutach? Jak to liczyć?
7 maj 14:24
Jerzy:
|Ω| = 2
3
A = (OOR)(ORO)(ROO)
3
P(A) =
8
7 maj 14:26