róawnaie
korba: Zadanie z matury
Przedyskutować ilość rozwiązań równania x20=−b−20a19x w zalezżnośći od parametru a i b?
Tam są takie potęgi.
6 maj 17:33
Adam: x20+20a19x+b=0
f(x)=x20+20a19x+b
f'(x)=20x19+20a19
f'(x)=0 dla x=−a
oczywiście to jest minimum globalne
dla f(−a)<0 mamy 2 rozwiązania
dla f(−a)=0 mamy jedno
dla f(−a)>0 brak rozwiązań
6 maj 17:35
Adam: A nie, czekaj, błąd
6 maj 18:44
Adam: jak chcesz mnie kopiować to przynajmniej zrób to porządnie...
6 maj 18:48
Adam: Eta banuj
6 maj 18:49
Adam: Ciebie najprędzej zbanuje
6 maj 18:50
Adam: To ilu Was jest?
6 maj 18:53
Adam: Jeden prawdziwy Adamm...
6 maj 18:55
Adam: ta
6 maj 18:55
kobra: To dobrze jest?
6 maj 20:49
Adam: skoro się pytasz, to chyba nawet nie zrozumiałeś
6 maj 20:52
Adam:
6 maj 21:09
kobra: Rozumiem
6 maj 23:07