matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zad.
ZeneX:
Dana jest funkcja h(x)=3x−2. Oblicz h(h(x)).
24 sty 14:46
Bogdan:
h(2) = 3*2 − 2 h(3b) = 3*3b − 2 h(sinx) = 3*sinx − 2 analogicznie: h(3x − 2) = ...
24 sty 15:01