pochodne
stereometria: | | 2 | |
Jak obliczyć pochodną f(x)= |
| z których wzorów mogę po kolei skorzystać? |
| | x3 | |
6 maj 13:43
Leo: możesz to zapisać jako x(−3)2
6 maj 13:46
Adam: (a*f(x))'=a*f'(x) gdzie a jest jakąś stałą
(x
n)'=n*x
n−1
ostatni wzór zachodzi dla n∊ℛ
6 maj 13:47
dociekliwy:
f(x) = 2x−3
f'(x) = −6x−4
6 maj 13:53
stereometria: | | −6 | |
W odp jest |
| i nie mam pojęcia jak do tego dojść |
| | x4 | |
6 maj 13:53
6 maj 13:55
StrasznyNieogar:
Ten wzór masz w tablicach maturalnych
6 maj 13:56
6 maj 14:28
6 maj 14:29