matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ma
maturzysta:
Kurde, mam problem z pierwszym zadaniem z matury, a od tego zależy wiele : ( Czyżby Oni sie pomylili ; p bo przecież 5
8
16
−2
=5*8*16*(−2)=−1280, a takej odppowiedzi nie bylo
strzelilem więc B) (5/2)
8
5 maj 22:35
Omikron:
5 maj 22:41
astro:
√
2
tak, pomylili sie
Powinno wyjść
π
5 maj 22:41
Mila:
Oj, Maturzysto!
1
16
−2
=(2
4
)
−2
=2
−8
=(
)
8
2
1
5
5
8
*(
)
8
=(
)
8
2
2
5 maj 22:42
maturzysta:
dziękuje Mileno
5 maj 22:43