Przepraszam,że tak męczę tymi zadaniami ale pan profesor rzucił zadania
Biedny Student: zadania do "nadrobienia". Przy okazji czy mógłbym prosić o tytuł jakieś książki gdzie odnajdę
takie przykłady?
pochodna z=2(cost +jsint)3 : czy taką pochodną liczę tak jak zwykłe czy jednak część urojona
wprowadza jakieś smaczki
i całeczka od − π/2 do π2 ∫(cost +jsint) dt
5 maj 21:04
'Leszek: Sa to funkcje zespolone zmiennej rzeczywistej , z(t) = x(t) + j*y(t)
liczysz pochodne w podobny sposob jak dla zmiennej rzeczywistej czyli :
z(t) = 2(cos t + j sin t)3
z '(t) = 6(cos t + j sin t )2* ( − sin t + j cos t)
Dla calki :
∫ cos t dt + j ∫ sin t dt = sin t − j cos t = .......podstaw granice = 2
5 maj 21:46
Biedny Student: Leszek ratujesz mnie! Dzięki wielkie
5 maj 23:29