matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
mat
pat:
Dany jest 3 wyrazowy ciag geometryczny (24, 6, a−1) stad wynika ze a
5 maj 14:32
'Leszek:
6
2
= 24*(a−1)
5 maj 14:34
AiO:
a−1
1
=
6
4
5 maj 23:32
Eta:
1
a−1=6*
= ........
4
5 maj 23:46