Wykres funkcji zdaniowej
MattyPP: Czesc, jak narysowac wykres funkcji zdaniowej ( o zmiennoscni R):
p(x) =∃y ∃z |x|+|y|+|z| >1
oraz
p(x,y,z) = |x|+|y|+|z| >1
4 maj 21:47
iteRacj@:
Czy dla p(x) =∃y ∃z |x|+|y|+|z| >1 wykresem będzie ℛ ?
A dla p(x,y,z) = |x|+|y|+|z| >1 jaka będzie odpowiedź?
29 mar 21:42
Bleee:
Drugie to będzie cała przestrzeń R3 poza sfera o środku w (0,0,0) i promieniu 1
30 mar 07:27
Bleee: Co ja napisałem... Nie sfera tylko sześcian o środku w (0,0,0) i przekątnej 1.
Wierzchołki w punktach:
(−1,0,0), (1,0,0), (0,−1,0), (0,1,0), (0,0,−1), (0,0,1)
30 mar 07:40
iteRacj@: Dziękuję!
30 mar 10:27
iteRacj@: Narysowałam żeby zobaczyć i zapamiętać, R
3 bez tego ośmiościanu i jego wnętrza.
A możesz jeszcze sprawdzić tę odpowiedź
350940 ?
30 mar 12:25