trójkąt prostokąnt,trygonometria
Natalie: Dany jest trójkąt prostokątny o kątach ostrych α i β, w którym sinα=6/√3. Wtedy:
A. cosα=3/√2 B. cosβ=6/√3 C. tgα=3/√3 D. tgβ=6/√2
4 maj 21:01
Jerzy:
Nie ma takiego trójkąta.
4 maj 21:02
Natalie: / − oznacza ułamek
4 maj 21:05
Ajtek:
| | 6 | |
Przecież Jerzy pisze, że nie ma takiego Δ prostokątnego, w którym sinα= |
| |
| | √3 | |
4 maj 21:08
Janek191:
Może powinno być odwrotnie
4 maj 21:26
Qulka: na logikę B chociaż oficjalnie niemożliwe

ale nie takie widziałam jak na tempo układają
zadania
4 maj 21:46