matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Sinus 30
Karol:
sin
2
30stopni = sin30*sin30=1/2 * 1/2 = 1/4? Tak?
4 maj 19:44
Jerzy:
Tak.
4 maj 19:45
Marcin:
NO
4 maj 19:45
Jack:
mozna i tak
1
1
sin
2
(30) = (sin30 )
2
= (
)
2
=
2
4
4 maj 19:47