matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Potęgowanie
aza:
Czy 2*3
2
0 = 6
2
0
2 razy 3 do potęgi 20 równa się 6 do potęgi 20
4 maj 19:35
Jack:
2*3
20
≠ 6
20
bo 6
20
= (2*3)
20
= 2
20
* 3
20
4 maj 19:36
Tadeusz:
NIE
4 maj 19:36
Jerzy:
2*3
20
≠ 6
20
(2*3)
20
= 6
20
4 maj 19:36