maturka
ZaDwaDniMatura :O: Witajcie,
Może mi ktoś w łatwy sposób wyjaśnić czym się różni y=3x2+5x+1 od y=5x+1?
3 maj 22:44
Metis: No to ... powodzenia
3 maj 22:49
ZaDwaDniMatura :O: Dzięki!
3 maj 22:51
shadow:
y=3x2+5x+1
y= 5x+1
Ewidentnie różnią się tym 3x2
3 maj 22:53
ZaDwaDniMatura :O: Tak, ale mi nie przeszkadza czy tam jest 3x
2 czy nie... taka estetyka?
3 maj 23:07
Mila:

Wykresem funkcji
y=3x2+5x+1 jest krzywa zwana parabolą.
Wykresem funkcji
y=5x+1 jest prosta.
3 maj 23:09
ZaDwaDniMatura :O: Dziękuje!
3 maj 23:13